Choď na obsah Choď na menu
 


KRAKOVA HOĽA (1752 m) Nízke Tatry (sever)

25. 6. 2014

21.6.2014 (sobota)
KRAKOVA HOĽA (1752 m)
Nízke Tatry (sever) západná časť - Demänovské vrchy / náročná / prevýšenie1041 m / 5 - 5,5 hod. Nerealizované podujatie z minulej sezóny!
Jeden z najzaujímavejších výhľadových končiarov Nízkych Tatier s najhlbšou jaskyňou na Slovensku v jeho útrobách

Tak sa to podarilo, vlaňajšia Krakova hoľa padla. Začiatok bol ako zlý sen. Vlak už zo ZV do BB meškal cca 20 minut, čím nám začínal unikať Exelsior vo Vrútkach. Už sme snovali náhrdaný program, keď sme sa dozvedeli, že Exelsior nás čaká. Prestup sme urýchlili a do LM sme prišli už skoro načas. Autobus nás doviezol pred jaskyňu Slobody, kde už netrpezlivo čakali autičkári. Celkove sme na trasu vykročili v počte 38 osôb. Výstup do sedla Machnatô dal zabrať, ale výhľady do severnej strany hrebeňa NTa3, stáli za to. Potom sme prešli už aj pohľadom na časť Liptova s Roháčmi. Cestou na Hoľu však oblačnosť klesala aj stupne Celzia, vôbec to nevyzeralo na prvý letný deň. Ale na vrchole zavládla spokojnosť nás všetkých.

img_5603.jpg

Potom sme už len zostupovali a dopočítavali mackove pozdravy. Bolo ich neúrekom. Rýchla rota stihla aj partizánske bunkre. Posedenie na chate pri klasickom občerstvení bola už len pekná bodka za krásnym výšlapom. Cestou domov sme ešte zažili, skoro zrážku na priecestí a my bystričania vydarenú rybačku v Hrone pri Huštáku. Ozaj pekný, dolu  už skorý letný deň.